ARYn vuositervehdys 2011

Hyvä Asuntoreformiyhdistyksen jäsen,

Mennyt vuosi 2010 oli Asuntoreformiyhdistyksen menestyksellinen satavuotisjuhlavuosi. Täsmälleen sata vuotta perustamisesta pidetty vastaanotto 6.5.2010, entisen Helsingin Seurahuoneen, nykyisen Kaupungintalon juhlasalissa kokosi reilusti yli puolet yhdistyksemme jäsenkunnasta. Kiitos kaikille aktiivisesta osallistumisesta!

Samana päivänä pidetty Valtakunnallinen Asuntopäivä ja erityisesti satavuotishistoriikkimme julkistaminen jäivät meille kaikille lähtemättömästi mieleen. Samoin uusintapainoksena ilmestynyt Ensimmäisen suomalaisen asuntokongressin Näyttelyopas oli juhlavuoteen sopiva muistutus asuntopolitiikan ensimmäisistä vuosikymmenistä. Vielä kerran kiitän kirjahankkeemme läpivieneitä jäseniämme Ossi Paukkua, Esko Nurmea ja Jussi Kauttoa yhdistyksemme ja suomalaisen asuntopolitiikan merkittävän lähdeteoksen toteuttamisesta!

Vuoden 2010 toiminta oli muutoinkin aktiivista ja asumista monin tavoin valottavaa. Iltapäiväseminaariemme aiheina olivat asumisen energiatehokkuus, uusiutunut asuntoosakeyhtiöiden lainsäädäntö, teollinen asuinrakentaminen ja valtion maa-politiikka sekä asumisen verotus. Näiden lisäksi toteutimme hyvällä joukolla vuotuisen Asuntomessupäivän ja puolisen tusinaa jäseniämme edusti suomalaista asunto-osaamista IFHP:n maailmankongressissa Porto Alegressa Brasiliassa. Tilaisuuksista poisjääneille ovat keskeisimmät esitykset www.ary.fi -sivuilla.

Tuleva vuosi 2011 alkaa perinteisellä vaalipaneelilla tiistaina 15.2.2011 tutun Bottan juhlasalissa. Paneelin vetää maaneuvos Jussi-Pekka Alanen ja vastaajina ovat ainakin kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk), valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd), valtuutettu Osmo Soininvaara (vihr), kansanedustaja Kari Uotila (vas) ja asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok). Eduskuntavaalien jälkeen muodostettava hallitus joutuu vastaamaan taas kerran asuntopolitiikan ajankohtaisiin haasteisiin, joista keskustelemme yhteisessä vaalipaneelissamme. Tilaisuuteen voit ilmoittautua jo nyt www-sivujemme kautta.

Vuosikokouksemme on torstaina 28.4 Kiinteistöliiton tiloissa AnnaK:ssa. Samassa yhteydessä pohdimme seminaarissamme Asumisen tilastointia. Asuntomessumatka suuntautuu nyt tiistaina 9.8 Kokkolaan omalla kongressivaunullamme Helsingistä. Tämän vuoden IFHP:n maailmankongressi on myös kätevästi tavoitettavissa 11.-14.9 Tallinnassa. Sinne osallistuville jäsenillemme järjestämme myös omaa ohjelmaa ja yhteisen illallisen. Syksyn seminaarien aiheina on luonnosteltu senioriasumista ja asuntosuunnittelua, mutta hallitus vastaanottaa ennen vuosikokousta mielihyvin myös muita ideoita.

Yhdistyksemme toiminta on juhlavuoden jälkeenkin tukevalla pohjalla. Hallitus esittää vuosikokoukselle, että jäsenmaksu vuodelle 2011 laskee ”normaalitasolle” eli 25 euroon. Toivottavasti voin nähdä mahdollisimman monen teistä hyödyntävän jäsenmaksuaan myös tulevan vuoden tilaisuuksissa.

Menestystä vuoden 2011 asuntopoliittisille päätöksille ja teoille!

Hannu Penttilä
puheenjohtaja