Menestyksellistä Asumisen vuotta 2012!

Asumisen vuosi 2012 avataan Asuntoreformiyhdistyksen seminaarilla Valtioneuvoston asuntopoliittisesta toimenpideohjelmasta tiistaina 14.2.2012 tutussa kokouspaikassa, Pohjois-Pohjalaisen osakunnan ( Bottan) juhlasalissa aivan eduskuntatalon vieressä. Tilaisuuden alustajaksi on lupautunut työryhmän puheenjohtaja Jukka Pekkarinen ja työryhmän työstä antaa arvionsa asuntoministeri Krista Kiuru. Vilkasta keskustelua koskettelee varmaankin ARY:n toiminnan keskeistä tavoitetta; kohtuuhintaista asumista.

Asuntoreformiyhdistyksen 102. toimintavuosi on takanapäin ja voimme suunnata katseet Asumisen vuoteen 2012. Asumisen vuosi 2012 avataan Asuntoreformiyhdistyksen seminaarilla Valtioneuvoston asuntopoliittisesta toimenpideohjelmasta tiistaina 14.2.2012 tutussa kokouspaikassa, PohjoisPohjalaisen osakunnan ( Bottan) juhlasalissa aivan eduskuntatalon vieressä. Tilaisuuden alustajaksi on lupautunut työryhmän puheenjohtaja Jukka Pekkarinen ja työryhmän työstä antaa arvionsa asuntoministeri Krista Kiuru. Vilkasta keskustelua koskettelee varmaankin ARY:n toiminnan keskeistä tavoitetta; kohtuuhintaista asumista.

Asuntoreformiyhdistyksen vuosikokous on samaisella Bottalla tiistaina 24.4.2012 klo 14.30 alkaen. Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi käymme reippaan keskustelun teemalla ”Betoni-PuuTeräs-Kivi ” eli rakentamisen perusmateriaalien parhaista ominaisuuksista nykypäivän rakentamisessa.

Yhteistyössä eri järjestöjen kanssa pidettävä Valtakunnallinen Asuntopäivä on tänä vuonna torstaina 10.5. iltapäivän ja mahdollisesti illan tilaisuutena. Asuntoreformiyhdistyksen Asuntomessumatka suuntautuu Tampereen Vuorekseen tiistaina 7.8. Syksyn ARY-seminaarien aikavaraukset ovat tiistait 25.9 ja 20.11.

Kiinnostava IFHP:n maailmankonferenssi on Göteborgissa 16-19.9. Konferenssin täysipainoisen ohjelman lomassa ARY järjestää jäsenilleen yhteisen illanistumisen. Muutoin matkajärjestelyt ja ilmoittautumiset kukin hoitaa itsenäisesti. Lisää tietoja Göteborgin konferenssista löytyy ARY:n nettisivuilla näkyvän linkin takaa. Muutoinkin seuramme nettisivut tarjoavat tuhdin tietopaketin tilaisuuksissamme pidetyistä esityksistä ja muista asumisen ajankohtaisista asioista.

Asuminen on tänä vuonna taas uudessa suhdannetilanteessa ja monien uusien haasteiden edessä. Asuntoreformiyhdistyksen toiminta on mahdollistanut meille kaikille tasa-arvoisen keskustelufoorumin tavata uusia, mutta myös vanhoja tuttuja kohtuuhintaisen asumisen teemalla. Jäsenkuntamme on kasvanut reilusti yli kahteensataan, mutta yhä mukaan mahtuu uusia kasvoja. Jäsenhakemuksen voi vinkata toiminnastamme kiinnostuneille helpoiten www.ary.fi – sivuilta. Hallituksen esitys kevään vuosikokoukselle on pitää jäsenmaksumme nykytasolla eli 25 euroa.

Omasta puolestani kiitän jäsenkuntaa, hallitusta ja sihteeriä, rahastonhoitajaa ja nettisivujen ylläpitäjää teidän kaikkien panoksesta vuoden 2011 toiminnan aktiiviseen toteuttamiseen. Toivottavasti näemme itse kunkin monissa Asumisen vuoden 2012 tilaisuuksissa!

Hannu Penttilä
Asuntoreformiyhdistyksen puheenjohtaja